Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Το άστρο του ΔαυίδΜε αφορμή τα γεγονότα στην Καβάλανα σημειώσουμε εδώ μερικά μόνο για το θέμα.... με την ελπίδα η ανθρωπότητα να πάψει να ματώνει εξαιτίας της θρησκευτικής πίστης. 

Το άστρο του Δαυίδ είναι και δικό μας άστρο. Ο Δαυίδ είναι και δικό μας ιερό πρόσωπο. Ας μην ξεχνάμε ότι κόσμημα και καρδιά του Ψαλτηρίου είναι οι Ψαλμοί του και εμείς τον αποκαλούμε Προφήτη και Βασιλέα Δαβίδ. 
Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι ο Ιησούς ανέτειλε ως άστρο εξ Ιακώβ και αυτό αποτυπώνεται στο Βιβλίο των Αριθμών 27:17 και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι για μας τους Χριστιανούς από το "σπέρμα" του Δαυίδ κατάγεται σαρκικά ο Χριστός αφού η Παναγία ανήκει στην γενιά του και η Βασιλεία του Χριστού άρα και της γενιάς του Δαυίδ περιγράφεται ως αιώνια στον 88ο Ψαλμό (ὤμοσα Δαυΐδ τῷ δούλῳ μου· ἕως τοῦ αἰῶνος ἑτοιμάσω τὸ σπέρμα σου καὶ οἰκοδομήσω εἰς γενεὰν καὶ γενεὰν τὸν θρόνον σου) αλλά και στο Κατά Λουκάν ευαγγέλιο, 1, 31-33.... τα υπόλοιπα φοβικά και δεισιδαιμονικά αλλά και απαράδεκτα προσβάλουν την ιστορική μνήμη και το δικαίωμα καθενός στην πίστη του. 


ΥΓ Φυσικά το άστρο του Δαυίδ δεν είναι 5 άλφα αλλά "6 άλφα" αν θέλετε να το πάτε και εκεί.... για την ακρίβεια είναι δύο Δ το ένα προς τα πάνω προς τον πνευματικό κόσμο και το άλλο προς τα κάτω προς τον υλικό κόσμο ή ο συμβολισμός με τρίγωνο των δύο γραμμάτων αρχικού και τελικού του ονόματος Δαυίδ στα Εβραϊκά  דָּוִד 

.... αυτά και τω Θεώ δόξα.